FMPU: Za sanaciju klizišta u Općini Usora izdvojeno 120.000 KM

  • 29.07.2022.
  • FMPU: Za sanaciju klizišta u Općini Usora izdvojeno 120.000 KM

    Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić i načelnik Općine Usora Zvonimir Anđelić danas su potpisali ugovor za projekt „Sanacija prometne infrastrukture sa sanacijom klizišta, lokalitet Alibegovci“, za koji je Federalno ministarstvo prostornog uređenja, putem javnog poziva, izdvojilo 120.000 KM.

    Ministar Martić je kazao kako ga raduje što je Ministarstvo kojim rukovodi bilo u mogućnosti dodijeliti finansijska sredstva za ovaj važan projekt koji će doprinijeti poboljšanju uslova života lokalnog stanovništva.

    Načelnik Anđelić je iskazao zadovoljstvo i zahvalu ministru Martiću zbog podrške u sanaciji šeta nastalih uslijed poplava i klizišta, te izrazio nadu kako će saradnja Federalnog ministarstva prostornog uređenja i Općine Usora biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo.

    Ugovor je potpisan u skladu sa Odlukom Vlade FBiH o usvajanju Programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava koja su za ovu namjenu osigurana su iz Budžeta FBiH za 2022. godinu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja.