U Mostaru otvorena izložba „Mostovi i stari gradovi“

 • 18.11.2022.
 • U Mostaru otvorena izložba „Mostovi i stari gradovi“

  Federalno ministarstvo kulture i sporta saopćilo je da je jučerašnjim otvaranjem izložbe pod nazivom “Mostovi i stari gradovi” u Mostaru nastavljena 26. manifestacija “Dani evropskog nasljeđa”.

   

  Nakon Livna i Sarajeva, sada i posjetitelji u Mostaru imaju priliku pogledati reprodukcije starih gradova i mostova snimljenih 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća, koje Federalno ministarstvo kulture i sporta i Zavod za zaštitu spomenika prvi put prezentiraju javnosti.

   

  Izložene su crno-bijele fotografije kamenih mostova s lokaliteta Arslanagića most u Trebinju, Kozja ćuprija kod Sarajeva, Most na Žepi, Most u Klepcima kod Čapljine, Most u Konjicu, Most u Kožetini kod Ustikoline i Rimski most na Ilidži, te starih gradova s lokaliteta Stari grad u Srebreniku, Stari grad Ostrožac u Cazinu, Stari grad u Ljubuškom, Stari grad Vidoški u Stocu, Stari grad Visoki, Stari grad Bobovac kod Vareša i Stari grad Dubrovnik kod Ilijaša.

   

  Izložbu je otvorio direktor Zavoda za zaštitu spomenika Ante Vujnović.

   

  Izložba, koja je postavljena u Galeriji Kraljice Katarine Kosače, otvorena je za posjetitelje do 22. novembra ove godine, saopćeno je iz Federalnog ministarstva kulture i sporta.