У Мостару отворена изложба „Мостови и стари градови“

 • 18.11.2022.
 • У Мостару отворена изложба „Мостови и стари градови“

  Федерално министарство културе и спорта саопћило је да је јучерашњим отварањем изложбе под називом “Мостови и стари градови” у Мостару настављена 26. манифестација “Дани европског насљеђа”.

   

  Након Ливна и Сарајева, сада и посјетитељи у Мостару имају прилику погледати репродукције старих градова и мостова снимљених 60-тих и 70-тих година прошлог стољећа, које Федерално министарство културе и спорта и Завод за заштиту споменика први пут презентирају јавности.

   

  Изложене су црно-бијеле фотографије камених мостова с локалитета Арсланагића мост у Требињу, Козја ћуприја код Сарајева, Мост на Жепи, Мост у Клепцима код Чапљине, Мост у Коњицу, Мост у Кожетини код Устиколине и Римски мост на Илиџи, те старих градова с локалитета Стари град у Сребренику, Стари град Острожац у Цазину, Стари град у Љубушком, Стари град Видошки у Стоцу, Стари град Високи, Стари град Бобовац код Вареша и Стари град Дубровник код Илијаша.

   

  Изложбу је отворио директор Завода за заштиту споменика Анте Вујновић.

   

  Изложба, која је постављена у Галерији Краљице Катарине Косаче, отворена је за посјетитеље до 22. новембра ове године, саопћено је из Федералног министарства културе и спорта.