Terzo na obilježavanju 30. godišnjice 2. korpusa ARBiH: Da se nikada ne zaboravi čudo bosanskog otpora

 • 30.09.2022.
 • Terzo na obilježavanju 30. godišnjice 2. korpusa ARBiH: Da se nikada ne zaboravi čudo bosanskog otpora

  Pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo prisustvovao je Svečanoj akademiji u povodu obilježavanja 30. godišnjice formiranja 2. korpusa Armije Republike BiH. Akademija je upriličena u Bosanskom kulturnom centru Tuzla, u organizaciji Saveza ratnih vojnih invalida i Vlade Tuzlanskog kantona.

  U svom obraćanju prisutnima, Terzo je ukazao na značaj obilježavanja historijski važnih datuma.

  - Ovo je dan u kojem svi do jednog moramo biti u Tuzli. Svojim dolaskom na poseban način i s ponosom svjedočimo svoj patriotizam, svoju ljubav prema domovini i potvrđujemo da smo zahvalni onima koji su žrtvovali svoje živote da bi smo mi danas živjeli – kazao je Terzo.

  Čestitajući svim patriotima jubilarnu, 30. godišnjicu formiranja 2. Korupusa Armije RBiH, Terzo je ukazao na važnost ovakvih manifestacija, kojima se i kod budućih naraštaja doprinosi jačanju kulture sjećanja da se nikad ne zaboravi čudo bosanskog otpora.

  - Da se nikada ne zaboravi časna, dostojanstvena i hrabra borba našeg naroda i boraca Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine, a posebno da se nikada ne zaboravi čudo otpora i odbrane 2. korpusa. Zato je ovo skup na kojem se trebamo pogledati u oči i znati da moramo sami voditi računa o sebi i svojoj domovini, znati da to niko drugi neće činiti umjesto nas – poručio je Terzo.

  Pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, ujedno je jučer položio i cvijeće na spomen obilježjima na Slanoj Banji, svim borcima Armije RBiH i pripadnicima MUP-a, koji su dali svoje živote u odbrani domovine, te žrtvama stradalim na Kapiji 25. maja 1995. godine, kao i na Partizanskom spomen groblju.