Терзо на обиљежавању 30. годишњице 2. корпуса АРБиХ: Да се никада не заборави чудо босанског отпора

 • 30.09.2022.
 • Терзо на обиљежавању 30. годишњице 2. корпуса АРБиХ: Да се никада не заборави чудо босанског отпора

  Помоћник федералног министра за питања бораца и инвалида одбрамбено-ослободилачког рата Мирза Терзо присуствовао је Свечаној академији у поводу обиљежавања 30. годишњице формирања 2. корпуса Армије Републике БиХ. Академија је уприличена у Босанском културном центру Тузла, у организацији Савеза ратних војних инвалида и Владе Тузланског кантона.

  У свом обраћању присутнима, Терзо је указао на значај обиљежавања хисторијски важних датума.

  - Ово је дан у којем сви до једног морамо бити у Тузли. Својим доласком на посебан начин и с поносом свједочимо свој патриотизам, своју љубав према домовини и потврђујемо да смо захвални онима који су жртвовали своје животе да би смо ми данас живјели – казао је Терзо.

  Честитајући свим патриотима јубиларну, 30. годишњицу формирања 2. Корупуса Армије РБиХ, Терзо је указао на важност оваквих манифестација, којима се и код будућих нараштаја доприноси јачању културе сјећања да се никад не заборави чудо босанског отпора.

  - Да се никада не заборави часна, достојанствена и храбра борба нашег народа и бораца Армије и МУП-а Републике Босне и Херцеговине, а посебно да се никада не заборави чудо отпора и одбране 2. корпуса. Зато је ово скуп на којем се требамо погледати у очи и знати да морамо сами водити рачуна о себи и својој домовини, знати да то нико други неће чинити умјесто нас – поручио је Терзо.

  Помоћник федералног министра за питања бораца и инвалида одбрамбено-ослободилачког рата, уједно је јучер положио и цвијеће на спомен обиљежјима на Сланој Бањи, свим борцима Армије РБиХ и припадницима МУП-а, који су дали своје животе у одбрани домовине, те жртвама страдалим на Капији 25. маја 1995. године, као и на Партизанском спомен гробљу.