PUFBiH: U 48 kontrola na području Tuzle i Kalesije zapečaćeno 11 objekata

 • 14.09.2022.
 • PUFBiH: U 48 kontrola na području Tuzle i Kalesije zapečaćeno 11 objekata

  Iz Porezne uprave Federacije BiH saopćeno je da su inspektori Kantonalnog poreznog ureda Tuzla izvršili 48 brzih kontrola na području Tuzle i Kalesije. Ovim kontrolama su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, pekarstva i druge uslužne djelatnosti.

   

  U kontrolama, koje su izvršene jučer, otkriveno je 12 neprijavljenih radnika, 14 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja i jedan objekt koji je obavljao djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

   

  Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćeno je 11 objekata i izdato 39  prekršajnih naloga sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 86.900 KM.

   

  Iz Porezne uprave ističu da će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu, te pozivaju porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.