ПУФБиХ: У 48 контрола на подручју Тузле и Калесије запечаћено 11 објеката

 • 14.09.2022.
 • ПУФБиХ: У 48 контрола на подручју Тузле и Калесије запечаћено 11 објеката

  Из Порезне управе Федерације БиХ саопћено је да су инспектори Кантоналног порезног уреда Тузла извршили 48 брзих контрола на подручју Тузле и Калесије. Овим контролама су били обухваћени порезни обвезници који обављају дјелатност трговине, угоститељства, пекарства и друге услужне дјелатности.

   

  У контролама, које су извршене јучер, откривено је 12 непријављених радника, 14 обвезника који нису евидентирали промет путем фискалног уређаја и један објект који је обављао дјелатност без одобрења за рад надлежног органа.

   

  Због утврђених неправилности запечаћено је 11 објеката и издато 39  прекршајних налога са укупно изреченим новчаним казнама у износу од 86.900 КМ.

   

  Из Порезне управе истичу да ће наставити активности инспекцијског надзора на контроли законитости пословања порезних обвезника и спречавању сиве економије и у наредном периоду, те позивају порезне обвезнике код којих су утврђене неправилности да ускладе своје пословање и да поштују законе како се не би излагали санкцијама и непотребним трошковима.