Premijer Novalić čestitao Dan nezavisnosti BiH: Želim da uvijek budemo ponosni na svoju domovinu

 • 28.02.2023.
 • Premijer Novalić čestitao Dan nezavisnosti BiH: Želim da uvijek budemo ponosni na svoju domovinu

  Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, u svoje i uime Vlade Federacije BiH, uputio je čestitku za Prvi mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

   

  - Svi građani Bosne i Hercegovine koji vole i cijene našu domovinu, uvijek trebaju biti ponosni na historijski kontinuitet naše države. Vjerovali smo u našu zemlju i kada je bilo najteže, a opstala je i preživjela kada je malo ko vjerovao da će se to desiti. Međunarodno priznanje naše države koje je uslijedilo nakon glasanja za nezavisnost BiH, činjenica je koja se mora uvažavati, ali i obaveza svima nama da čuvamo i razvijamo svoju domovinu.

   

  Želim da nam iskazano opredjeljenje građana za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana i naroda koji u njoj žive, na referendumu 29. februara i 1. marta 1992. godine, bude obaveza da trebamo čuvati njen suverenitet i teritorijalni integritet, te vrijednosti i prava svih njenih građana i naroda.

   

  Na tom putu neophodno je i da nastavimo ulagati u našu ekonomiju, koja će omogućiti bolji život građanima, ali i uslove za razvoj zemlje. Samo jaka ekonomija garant je sigurnosti i stabilnosti, i to je put kojim moramo ići i kojim se, na kraju krajeva, iskazuje i patriotizam.

   

  Posebno želim poručiti mladim ljudima da su najveća snaga koju ova zemlja ima. Uz  njegovanje historijskih tekovina domovine, njihova vjera da ova zemlja može i treba brže krenuti ka razvoju, upravo je put kojim se čuva država i njena nezavisnost, te gradi budućnost.

   

  Svima koji nose ovu zemlju u srcu, posebno onima koji su je u najtežim vremenima branili,  želim sretan Dan nezavisnosti BiH, uz najiskrenije želje za bolju budućnost jedine nam domovine i svih njenih građana i naroda - kaže se u čestitki premijera Novalića.