БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Федерација Босне и Херцеговине

Влада Федерације Босне и Херцеговине

Премијер Новалић честитао Дан независности БиХ: Желим да увијек будемо поносни на своју домовину

 • 28.02.2023.
 • Премијер Новалић честитао Дан независности БиХ: Желим да увијек будемо поносни на своју домовину

  Премијер Федерације Босне и Херцеговине Фадил Новалић, у своје и уиме Владе Федерације БиХ, упутио је честитку за Први март - Дан независности Босне и Херцеговине.

   

  - Сви грађани Босне и Херцеговине који воле и цијене нашу домовину, увијек требају бити поносни на хисторијски континуитет наше државе. Вјеровали смо у нашу земљу и када је било најтеже, а опстала је и преживјела када је мало ко вјеровао да ће се то десити. Међународно признање наше државе које је услиједило након гласања за независност БиХ, чињеница је која се мора уважавати, али и обавеза свима нама да чувамо и развијамо своју домовину.

   

  Желим да нам исказано опредјељење грађана за суверену и независну Босну и Херцеговину, државу равноправних грађана и народа који у њој живе, на референдуму 29. фебруара и 1. марта 1992. године, буде обавеза да требамо чувати њен суверенитет и територијални интегритет, те вриједности и права свих њених грађана и народа.

   

  На том путу неопходно је и да наставимо улагати у нашу економију, која ће омогућити бољи живот грађанима, али и услове за развој земље. Само јака економија гарант је сигурности и стабилности, и то је пут којим морамо ићи и којим се, на крају крајева, исказује и патриотизам.

   

  Посебно желим поручити младим људима да су највећа снага коју ова земља има. Уз  његовање хисторијских тековина домовине, њихова вјера да ова земља може и треба брже кренути ка развоју, управо је пут којим се чува држава и њена независност, те гради будућност.

   

  Свима који носе ову земљу у срцу, посебно онима који су је у најтежим временима бранили,  желим сретан Дан независности БиХ, уз најискреније жеље за бољу будућност једине нам домовине и свих њених грађана и народа - каже се у честитки премијера Новалића.