Premijer Nikšić sa zamjenicima premijera Kraljevićem i Mijatovićem u posjeti Posušju

 • 29.09.2023.
 • Premijer Nikšić sa zamjenicima premijera Kraljevićem i Mijatovićem u posjeti Posušju

  Delegacija Vlade Federacije BiH, predvođena premijerom Nerminom Nikšićem i dopremijerima Tonijem Kraljevićem i Vojinom Mijatovićem, jučer je posjetila Posušje.

  Tokom boravka u Posušju delegacija Vlade FBiH  se sastala sa općinskim načelnikom Antom Begićem, predsjednikom Općinskog vijeća Ivanom Lončarom, savjetnikom načelnika za međunarodne odnose i diplomaciju Jozom Kolobarićem, ministrom privrede Zapadnohercegovačkog kantona Dariom Sesarom, ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ZHK, izaslanikom u Domu naroda Parlamenta FBiH Ivicom Pavkovićem, te savjetnikom predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Matom Lončarem. 

  Domaćini su se zahvalili premijeru i dopremijerima za ovu, kako su kazali, izuzetno važnu posjetu za Općinu Posušje. 

  Načelnik Begić je kazao kako je Posušje vrlo stabilna i perspektivna općina, ali da imaju problema kao i većina lokalnih zajednica.

  - Mi smo općina koja je u velikom razvoju, velikoj ekspanziji kroz proteklih petnaestak godina sa desetak hiljada stanovnika u centru i bez kanalizacije i postaje nam to sve veći i veći problem. Mi se nalazimo na trusnom području gdje sve fekalije zagađuju jadranske rijeke i rijeke sliva. Posušje je općina koja je u odnosu na broj stanovnika sa najvećim uplatama prihoda na osnovu fiskalnih računa - istakao je načelnik Begić.

  Premijer Nikšić i dopremijeri Kraljević i Mijatović naglasili su kako je ovo vrlo važna posjeta ne samo simbolički nego i u konkretnom smislu te da će Vlada FBiH biti partner u rješavanju konkretnih problema.

  - Smatram da je to jedan važan projekt za kojeg bi se mogla osigurati sredstva iz pretpristupnih fondova EU. Također smo čuli, a to nije problem samo Posušja, kako je to slikovito objasnio načelnik Posušja, da je to kao omča koja visi iznad administracije, a to je kredit koji još uvijek nije dospio, ali će dospjeti na naplatu, nekih pet miliona maraka. To nije slučaj samo u Posušju. S time smo upoznati i to ćemo pokušati riješiti pripremom jednog posebnog zakona – rekao je premijer Nikšić.

  Delegacija Vlade FBiH posjetu Posušju zaključila je obilaskom Tehnološkog parka Posušje i Tvornice armaturnih mreža Femis.