Predstavnici Sekretarijata OSCE-a iz Beča posjetili Federalnu agenciju za upravljanje oduzetom imovinom

 • 23.04.2024.
 • Predstavnici Sekretarijata OSCE-a iz Beča posjetili Federalnu agenciju za upravljanje oduzetom imovinom

  Vršilac dužnosti direktora Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom Emir Bašić sastao se sa predstavnicima Sekretarijata OSCE-a iz Beča. U delegaciji su bili predstavnik Odjela za ekonomsko upravljanje Ureda koordinatora za ekonomska i okolišna pitanja Ivan Calabuig-Williams, te projektna službenica Merima Abdić i pravna savjetnica u Sekciji za vladavinu prava Misije OSCE-a u BiH Susannah Martin.

  Iz Federalne agencije je saopćeno da je delegacija OSCE-a tokom posjete imala priliku da se detaljnije upozna sa radom Agencije i njenim projektima, kao i da se identificiraju potencijalne oblasti za daljnju saradnju i podršku.

  Fokus razgovora je bio na razmjeni iskustava, najboljih praksi, te razvoju novih strategija za suočavanje s izazovima u borbi protiv kriminala i korupcije.

  Teme sastanka su bile i novi projekti i aktivnosti usmjereni ka unapređenju kapaciteta Agencije i efikasnijem djelovanju u oblasti upravljanja oduzetom imovinom.

  U saopćenju je navedeno i to da novi projekti i nastavak saradnje s OSCE-om imaju za cilj unaprijediti vladavinu prava, ojačati institucionalne kapacitete u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, te promovisati transparentnost i odgovornost u društvu.

  - Vjerujemo da će naša zajednička predanost rezultirati pozitivnim promjenama i doprinijeti stvaranju stabilnog, sigurnog i prosperitetnog okruženja. Ova saradnja pruža nove mogućnosti i očekujemo da će rezultirati pozitivnim promjenama Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom i Vlade Federacije BiH u borbi protiv kriminala i jačanja vladavine prava u Bosni i Hercegovini - istakao je v.d. direktor Bašić, saopćeno je iz Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom.