Представници Секретаријата ОСЦЕ-а из Беча посјетили Федералну агенцију за управљање одузетом имовином

 • 23.04.2024.
 • Представници Секретаријата ОСЦЕ-а из Беча посјетили Федералну агенцију за управљање одузетом имовином

  Вршилац дужности директора Федералне агенције за управљање одузетом имовином Емир Башић састао се са представницима Секретаријата ОСЦЕ-а из Беча. У делегацији су били представник Одјела за економско управљање Уреда координатора за економска и околишна питања Иван Цалабуиг-Wиллиамс, те пројектна службеница Мерима Абдић и правна савјетница у Секцији за владавину права Мисије ОСЦЕ-а у БиХ Сусаннах Мартин.

  Из Федералне агенције је саопћено да је делегација ОСЦЕ-а током посјете имала прилику да се детаљније упозна са радом Агенције и њеним пројектима, као и да се идентифицирају потенцијалне области за даљњу сарадњу и подршку.

  Фокус разговора је био на размјени искустава, најбољих пракси, те развоју нових стратегија за суочавање с изазовима у борби против криминала и корупције.

  Теме састанка су биле и нови пројекти и активности усмјерени ка унапређењу капацитета Агенције и ефикаснијем дјеловању у области управљања одузетом имовином.

  У саопћењу је наведено и то да нови пројекти и наставак сарадње с ОСЦЕ-ом имају за циљ унаприједити владавину права, ојачати институционалне капацитете у борби против корупције и организованог криминала, те промовисати транспарентност и одговорност у друштву.

  - Вјерујемо да ће наша заједничка преданост резултирати позитивним промјенама и допринијети стварању стабилног, сигурног и просперитетног окружења. Ова сарадња пружа нове могућности и очекујемо да ће резултирати позитивним промјенама Федералне агенције за управљање одузетом имовином и Владе Федерације БиХ у борби против криминала и јачања владавине права у Босни и Херцеговини - истакао је в.д. директор Башић, саопћено је из Федералне агенције за управљање одузетом имовином.