Pomoć startapima da dobiju sve što nosi lakoća poslovanja

 • 18.11.2022.
 • Pomoć startapima da dobiju sve što nosi lakoća poslovanja

  Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić tokom prezentacije Javnog poziva podrške razvoju inovacija i poduzetništva u BiH, koji se realizira putem BH TechLab platforme BH Telecoma i u okviru koga je osiguran fond od dva miliona KM, naglasio je kako je cilj ovog projekta da se pomogne startup biznisima koji su inovativni, te imaju budućnost i perspektivu da konkurentno nastupaju na tržištu i zapošljavaju.

  Prezentacija je u organizaciji Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i saradnji sa BH Telecomom i Privrednom komorom Federacije BiH održana u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu za sve zainteresirane aplikante, predstavnike kompanija i startup biznisa, Prisustvovalo je više od stotinu zainteresiranih potencijalnih aplikanata.  

  -Želimo da kroz ovakve vrste pomoći pomognemo startapima da bi što prije stvorili pretpostavke da budu uspješni na tržištu. Mi se trudimo da kroz Zakon o obrtu koji smo donijeli i radimo na njegovoj implementaciji omogućimo ubrzanu registraciju obrta, lakše funkcionisanje i sve ono što nosi jedna lakoća poslovanja- izjavio je Zukić.

  Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman naglasio je intenciju BH Telecoma da BH TechLab postane najveća domaća platforma za startape u BiH.

  -Namjera je da kompanija BH Telecom postane jedinstvena tačka za sve mlade kreativne, inovativne ljude i ideje, za sve inovatore, univerzitete - rekao je Kahriman.