Pomoć startapima da dobiju sve što nosi lakoća poslovanja

 • 18.11.2022.
 • Pomoć startapima da dobiju sve što nosi lakoća poslovanja

  Федерални министар развоја, подузетништва и обрта Амир Зукић током презентације Јавног позива подршке развоју иновација и подузетништва у БиХ, који се реализира путем БХ ТецхЛаб платформе БХ Телецома и у оквиру кога је осигуран фонд од два милиона КМ, нагласио је како је циљ овог пројекта да се помогне стартуп бизнисима који су иновативни, те имају будућност и перспективу да конкурентно наступају на тржишту и запошљавају.

  Презентација је у организацији Федералног министарства развоја, подузетништва и обрта и сарадњи са БХ Телецомом и Привредном комором Федерације БиХ одржана у сједишту Владе ФБиХ у Сарајеву за све заинтересиране апликанте, представнике компанија и стартуп бизниса, Присуствовало је више од стотину заинтересираних потенцијалних апликаната.

  -Желимо да кроз овакве врсте помоћи помогнемо стартапима да би што прије створили претпоставке да буду успјешни на тржишту. Ми се трудимо да кроз Закон о обрту који смо донијели и радимо на његовој имплементацији омогућимо убрзану регистрацију обрта, лакше функционисање и све оно што носи једна лакоћа пословања- изјавио је Зукић.

  Генерални директор БХ Телецома Седин Кахриман нагласио је интенцију БХ Телецома да БХ ТецхЛаб постане највећа домаћа платформа за стартапе у БиХ.

  -Намјера је да компанија БХ Телецом постане јединствена тачка за све младе креативне, иновативне људе и идеје, за све иноваторе, универзитете - рекао је Кахриман.