Podrška školovanju mladih Srebrenice

  • 06.11.2007.
  • Kao podršku održavanju Konferencije o mogućnostima ulaganja u Srebrenicu, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke odlučilo je, ulaganjem u mlade ljude, dati doprinos „duhovnoj“obnovi ovog grada.

    Kao podršku održavanju Konferencije o mogućnostima ulaganja u Srebrenicu, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke odlučilo je, ulaganjem u mlade ljude, dati doprinos „duhovnoj“obnovi ovog grada.

    Tako će, preko Fondacije za školovanje djece bez oba roditelja „Djeca Srebrenice“, donirati 15.000 KM za stipendiranje 18 studenata, 11 srednjoškolaca i tri osnovca, koji su u toku rata ostali bez roditelja.

    Ovo ministarstvo, također, finansira smještaj i ishranu studenata iz Srebrenice u studentskim domovima u Federaciji Bosne i Hercegovine, te pomaže rad studentskih udruženja iz Srebrenice.

    Federalna ministrica obrazovanja i nauke Meliha Alić ističe kako se nada da će ministarstvo kojim rukovodi na ovaj način pomoći da školovanje ovih mladih ljudi bude lakše i uspješnije, te da će mnogi od njih, po završetku školovanja prepoznati Srebrenicu kao grad u kojem žele živjeti, raditi i graditi svoju i budućnost svoje porodice.