Otvorena izložba crno-bijelih fotografija starih gradova i mostova

  • 26.10.2022.
  • Otvorena izložba crno-bijelih fotografija starih gradova i mostova

    Federalno ministarstvo kulture i sporta i Zavod za zaštitu spomenika prvi put prezentirali su javnosti crno-bijele fotografije starih gradova i mostova, snimljenih 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća. Djela su predstavljena na izložbi otovorenoj sinoć u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica–Livno, a koja se održava u sklopu manifestacije „Dani europskog naslijeđa 2022.”.

    Posjetitelji su tako imali priliku pogledati reprodukcije fotografija kamenih mostova s lokaliteta Arslanagića most u Trebinju, Kozja ćuprija kod Sarajeva, te mostova na Žepi, u Klepcima kod Čapljine, Konjicu, Kožetini kod Ustikoline i Rimskog mosta na Ilidži. Izložene su i slike starih gradova s lokaliteta u Srebreniku, Ostrošcu u Cazinu, Ljubuškom, te starih gradova Vidoški u Stocu, Visoki, Bobovac kod Vareša i Dubrovnik kod Ilijaša.

    Prisutnima su se obratili ravnateljica Franjevačkog muzeja i galerije Gorica–Livno Dražena Džeko i ravnatelj Zavoda za zaštitu spomenika Ante Vujnović koji je ujedno i otvorio izložbu. Otvaranju su prisustvovali i gvardijan Franjevačkog samostana Gorica fra Marko Ešegović, te konzul Republike Hrvatske u Livnu Tomislav Vrdoljak.

    Izložba u Livnu ostaje otvorena do 31. listopada ove godine, saopćeno je iz Federalnog ministarstva kulture i sporta.