Отворена изложба црно-бијелих фотографија старих градова и мостова

  • 26.10.2022.
  • Отворена изложба црно-бијелих фотографија старих градова и мостова

    Федерално министарство културе и спорта и Завод за заштиту споменика први пут презентирали су јавности црно-бијеле фотографије старих градова и мостова, снимљених 60-тих и 70-тих година прошлог вијека. Ђjела су представљена на изложби отовореној синоћ у Фрањевачком музеју и галерији Горица–Ливно, а која се одржава у склопу манифестације „Дани европског наслијеђа 2022.”.

    Посјетиоци су тако имали прилику погледати репродукције фотографија камених мостова с локалитета Арсланагића мост у Требињу, Козја ћуприја код Сарајева, те мостова на Жепи, у Клепцима код Чапљине, Коњицу, Кожетини код Устиколине и Римског моста на Илиџи. Изложене су и слике старих градова с локалитета у Сребренику, Острошцу у Цазину, Љубушком, те старих градова Видошки у Стоцу, Високи, Бобовац код Вареша и Дубровник код Илијаша.

    Присутнима су се обратили директорица Фрањевачког музеја и галерије Горица–Ливно Дражена Џеко и директор Завода за заштиту споменика Анте Вујновић који је уједно и отворио изложбу. Отварању су присуствовали и гвардијан Фрањевачког самостана Горица фра Марко Ешеговић, те конзул Републике Хрватске у Ливну Томислав Врдољак.

    Изложба у Ливну остаје отворена до 31. октобра ове године, саопштено је из Федералног министарства културе и спорта.