NAJAVA: Konferencija za medije Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom

 • 29.08.2022.
 • Obavještavamo vas da će u utorak 30. augusta/kolovoza 2022. godine, s početkom u 12:00 sati, Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom potpisivati Sporazum o realizaciji Akcionog plana za izgradnju operativnih kapaciteta za provođenje financijskih istraga i zapljene imovine sa Uredom Ujedinjenih nacija za droge i kriminal (UNODC), u prostorijama Federalne agencije u Sarajevu (ulica Put života 2 - desno krilo zgrade Željezničke stanice).

  Sporazum će, uime Ureda Ujedinjenih naroda za droge i kriminal, potpisati Regionalni savjetnik za borbu protiv korupcije i oduzimanja imovinske koristi/Šef programskog ureda u Republici Srbiji Constantine Palicarsky i direktor Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom Vinko Jakić.

  Cilj ovog sporazuma je stavljanje fokusa na aktivnosti i operativne kapacitete koji su potrebni institucijama za efikasno sprovođenje financijskih istraga i povrata imovine, kroz koordinisan pristup aktivnostima koje je potrebno sprovesti, kako bi se imao koherentan pristup u pružanju tehničkih implementacija pomoći.

  Akcioni plan obuhvata programski period do kraja kalendarske 2022. godine i sastoji se od tri dijela koji uključuju opis aktivnosti, vremenski okvir i institucije koje će biti vodeći partneri u realizaciji aktivnosti.

  Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom će upriličiti press konferenciju odmah nakon potpisivanja Sporazuma.

   

  Molimo da medijski pratite ovaj događaj!