HAJABA: Конференција за медије Федералне агенције за управљање одузетом имовином

 • 29.08.2022.
 • Обавјештавамо вас да ће у уторак 30. аугуста/коловоза 2022. године, с почетком у 12:00 сати, Федерална агенција за управљање одузетом имовином потписивати Споразум о реализацији Акционог плана за изградњу оперативних капацитета за провођење финанцијских истрага и запљене имовине са Уредом Уједињених нација за дроге и криминал (УНОДЦ), у просторијама Федералне агенције у Сарајеву (улица Пут живота 2 - десно крило зграде Жељезничке станице).

  Споразум ће, уиме Уреда Уједињених народа за дроге и криминал, потписати Регионални савјетник за борбу против корупције и одузимања имовинске користи/Шеф програмског уреда у Републици Србији Цонстантине Палицарскy и директор Федералне агенције за управљање одузетом имовином Винко Јакић.

  Циљ овог споразума је стављање фокуса на активности и оперативне капацитете који су потребни институцијама за ефикасно спровођење финанцијских истрага и поврата имовине, кроз координисан приступ активностима које је потребно спровести, како би се имао кохерентан приступ у пружању техничких имплементација помоћи.

  Акциони план обухвата програмски период до краја календарске 2022. године и састоји се од три дијела који укључују опис активности, временски оквир и институције које ће бити водећи партнери у реализацији активности.

  Федерална агенција за управљање одузетом имовином ће уприличити пресс конференцију одмах након потписивања Споразума.

  Молимо да медијски пратите овај догађај!