Ministrica Đapo potpisala ugovore o sufinansiranju komunalnih projekata u Mostaru i Gračanici

 • 30.03.2023.
 • Ministrica Đapo potpisala ugovore o sufinansiranju komunalnih projekata u Mostaru i Gračanici

  Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo potpisala je ugovore o namjenskom prenosu sredstava za sufinansiranje projekata s direktorima javnih preduzeća Deponije Mostar Mirhadom Grebovićem i KOMUS Gračanica Senadom Memićem, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

   

  Ministarstvo je izdvojilo 84.595 KM za sufinansiranje projekata JP Deponija Mostar, a za iste namjene 80.000 KM iz Budžeta Federacije BiH dobit će JP KOMUS Gračanica.

   

  - Vrlo sam sretna da možemo pomoći javnim komunalnim preduzećima u Mostaru i Gračanici da unaprijede proces zbrinjavanja otpada. Sredstva su namjenska i bit će utrošena za nabavku mašina za unapređenje rada javnog preduzeća u Mostaru, te kamiona za odvoz otpada u Gračanici - rekla je ministrica Đapo.

   

  Grad Gračanica primjer je dobre prakse upravljanja otpadom lokalne zajednice u Federaciji BiH, prilagođen integralnom sistemu upravljanja otpadom  koji prati regionalni koncept.

   

  Iz Ministarstva navode da su direktori Grebović i Memić istaknuli da će im sredstva odobrena od Vlade Federacije BiH i Federalnog ministarstva okoliša i turizma značajno pomoći u radu.