БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Федерација Босне и Херцеговине

Влада Федерације Босне и Херцеговине

Министрица Ђапо потписала уговоре о суфинансирању комуналних пројеката у Мостару и Грачаници

 • 30.03.2023.
 • Министрица Ђапо потписала уговоре о суфинансирању комуналних пројеката у Мостару и Грачаници

  Федерална министрица околиша и туризма Едита Ђапо потписала је уговоре о намјенском преносу средстава за суфинансирање пројеката с директорима јавних предузећа Депоније Мостар Мирхадом Гребовићем и КОМУС Грачаница Сенадом Мемићем, саопћено је из Федералног министарства околиша и туризма.

   

  Министарство је издвојило 84.595 КМ за суфинансирање пројеката ЈП Депонија Мостар, а за исте намјене 80.000 КМ из Буџета Федерације БиХ добит ће ЈП КОМУС Грачаница.

   

  - Врло сам сретна да можемо помоћи јавним комуналним предузећима у Мостару и Грачаници да унаприједе процес збрињавања отпада. Средства су намјенска и бит ће утрошена за набавку машина за унапређење рада јавног предузећа у Мостару, те камиона за одвоз отпада у Грачаници - рекла је министрица Ђапо.

   

  Град Грачаница примјер је добре праксе управљања отпадом локалне заједнице у Федерацији БиХ, прилагођен интегралном систему управљања отпадом  који прати регионални концепт.

   

  Из Министарства наводе да су директори Гребовић и Мемић истакнули да ће им средства одобрена од Владе Федерације БиХ и Федералног министарства околиша и туризма значајно помоћи у раду.