Ministrica Đapo na otvaranju Neumskog ljeta 2022.

 • 17.06.2022.
 • Ministrica Đapo na otvaranju Neumskog ljeta 2022.

  Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo prisustvovala je sinoć u Neumu otvaranju kulturno-zabavne manifestacije Neumsko ljeto 2022, koja će u sljedeća dva i pol mjeseca ponuditi brojne sportske, kulturne i zabavne programe gostima jedinog bh. grada na moru.

  Ministrica Đapo je u svom obraćanju istakla da je Vlada FBiH identificirala turizam kao jednu od ključnih grana privrede, pa je tako u protekloj pandemijskoj godini sa 30 miliona KM pomogla turistički sektor, a s dodatnih 20 miliona KM sektor prometa koji se naslanja na turizam.

  - Ove godine suočeni smo s inflatornim kretanjima i porastom cijena, te smo upravo zato odlučili u Vladi FBiH pomoći turistički sektor tako što ćemo građanima Federacije BiH podijeliti turističke vaučere u iznosu od 200 maraka, s nadom da će većina naših građana doći baš u Neum da se odmore - kazala je Đapo. 

  Govoreći o neumskom turizmu, ministrica je dodala kako je posebno raduje što rezultati istraživanja provedenih među gostima jedinog bh. grada na moru, pokazuju da su turisti prezadovoljni uslugom i smještajem koji dobiju u Neumu.

  Na otvaranju Neumskog ljeta predstavljen je njegov program, posebno večer folklora, likovna kolonija i smotra klapa. Također, ove godine, pored sportskih sadržaja, u sklopu manifestacije bit će održan Festival animiranog filma NAFF, kao i drugo izdanje Podvodnog filmskog festivala.