Министрица Ђапо на отварању Неумског љетa 2022.

 • 17.06.2022.
 • Министрица Ђапо на отварању Неумског љетa 2022.

  Федерална министрица околиша и туризма Едита Ђапо присуствовала је синоћ у Неуму отварању културно-забавне манифестације Неумско љето 2022, која ће у сљедећа два и пол мјесеца понудити бројне спортске, културне и забавне програме гостима јединог бх. града на мору.

  Министрица Ђапо је у свом обраћању истакла да је Влада ФБиХ идентифицирала туризам као једну од кључних грана привреде, па је тако у протеклој пандемијској години са 30 милиона КМ помогла туристички сектор, а с додатних 20 милиона КМ сектор промета који се наслања на туризам.

  - Ове године суочени смо с инфлаторним кретањима и порастом цијена, те смо управо зато одлучили у Влади ФБиХ помоћи туристички сектор тако што ћемо грађанима Федерације БиХ подијелити туристичке ваучере у износу од 200 марака, с надом да ће већина наших грађана доћи баш у Неум да се одморе - казала је Ђапо. 

  Говорећи о неумском туризму, министрица је додала како је посебно радује што резултати истраживања проведених међу гостима јединог бх. града на мору, показују да су туристи презадовољни услугом и смјештајем који добију у Неуму.

  На отварању Неумског љета представљен је његов програм, посебно вечер фолклора, ликовна колонија и смотра клапа. Такођер, ове године, поред спортских садржаја, у склопу манифестације бит ће одржан Фестивал анимираног филма НАФФ, као и друго издање Подводног филмског фестивала.