Ministar Džindić: Igman Konjic je jedna od najboljih fabrika na svijetu

 • 21.09.2022.
 • Ministar Džindić: Igman Konjic je jedna od najboljih fabrika na svijetu

  Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić posjetio je fabriku namjenske industrije Igman Konjic, gdje je održao sastanak s direktorom Đahidom Muratbegovićem koji ga je upoznao s poslovanjem i planovima do kraja ove godine.

  Prema riječima ministra Džindića, Igman je nastavio sa pozitivnim poslovanjem i stvaranjem novih vrijednosti što je, između ostalog, i rezultat politike Ministarstva kojom je cjelokupan profit prethodnih godina usmjeravan u nove investicije.

  Dodao je da je Igman u proteklih pet godina pokrenuo dvije potpuno nove linije i nekoliko novih proizvoda, te modernizirao ostale.

  - Tokom mog mandata povećan je broj uposlenih za više od 400 radnika, a svi parametri poslovanja su udvostručeni, što pokazuje da je Igman jedna od najboljih fabrika na svijetu. Zemlja koja ima namjensku industriju ima ogromne resurse i šanse, što je posebno važno ako imate u vidu ovo što se trenutno dešava u svijetu. To je naša najbrže rastuća grana. Naša intencija je proširenje proizvodnje, povećanje broja radnih mjesta, rast izvoza, prometa i investicija - kazao je ministar Džindić.

  Direktor Muratbegović je istakao da u narednom periodu očekuje još bolje poslovne rezultate gdje važnu ulogu ima i podrška ministra Džindića.