Министар Џиндић: Игман Коњиц је једна од најбољих фабрика на свијету

 • 21.09.2022.
 • Министар Џиндић: Игман Коњиц је једна од најбољих фабрика на свијету

  Федерални министар енергије, рударства и индустрије Нермин Џиндић посјетио је фабрику намјенске индустрије Игман Коњиц, гдје је одржао састанак с директором Ђахидом Муратбеговићем који га је упознао с пословањем и плановима до краја ове године.

  Према ријечима министра Џиндића, Игман је наставио са позитивним пословањем и стварањем нових вриједности што је, између осталог, и резултат политике Министарства којом је цјелокупан профит претходних година усмјераван у нове инвестиције.

  Додао је да је Игман у протеклих пет година покренуо двије потпуно нове линије и неколико нових производа, те модернизирао остале.

  - Током мог мандата повећан је број упослених за више од 400 радника, а сви параметри пословања су удвостручени, што показује да је Игман једна од најбољих фабрика на свијету. Земља која има намјенску индустрију има огромне ресурсе и шансе, што је посебно важно ако имате у виду ово што се тренутно дешава у свијету. То је наша најбрже растућа грана. Наша интенција је проширење производње, повећање броја радних мјеста, раст извоза, промета и инвестиција - казао је министар Џиндић.

  Директор Муратбеговић је истакао да у наредном периоду очекује још боље пословне резултате гдје важну улогу има и подршка министра Џиндића.