Karate Klub Champion uručio Federalnom premijeru „Zahvalnicu“

  • 21.03.2008.
  • Karate Klub Champion – Ilidža na čelu sa direktorom kluba Denisom Muhovićem, uručio je danas u Sarajevu premijeru Federacije BiH dr. Nedžadu Brankoviću „Zahvalnicu“ za nesebičnu podršku u ostvarivanju vrhunskih rezultata ovog kluba. Premijer se zahvalio na priznanju, rekavši kako se uz dobru volju uvijek mogu naći rješenja da se pomognu sportske aktivnosti koje će bh omladinu usmjeravati u pozitivnom smjeru.

    Karate Klub Champion – Ilidža na čelu sa direktorom kluba Denisom Muhovićem, uručio je danas u Sarajevu premijeru Federacije BiH dr. Nedžadu Brankoviću „Zahvalnicu“ za nesebičnu podršku u ostvarivanju vrhunskih rezultata ovog kluba. Premijer se zahvalio na priznanju, rekavši kako se uz dobru volju uvijek mogu naći rješenja da se pomognu sportske aktivnosti koje će bh omladinu usmjeravati u pozitivnom smjeru.

    Nakon uručenja „Zahvalnice“ Denis Muhović, inače jedini bh karatista sa zlatnom medaljom sa Evropskog prvenstva, upoznao je premijera sa aktivnostima kluba i dosadašnjim ostvarenim rezultatima. Karate Klub Champion Ilidža osnovan je 1998.g. a kroz njega je u dosadašnjem periodu prošlo 2500 članova. Trenutno vježba 320 članova u svim selekcijama. Klub ima 15 reprezntativaca i veliki broj takmičara koji osvaju brojne medalje na regionalnim, evropskim i svjetskim takmičenjima. Kako je istakao direktor kluba, Denis Muhović, radi se o jednom od najuspješnijih klubova u BiH, ali i šire.

    Karate Klub Champion Ilidža organizator je sutrašnjeg takmičenja koje će okupiti oko 1.300 takmičara, a čiji je generalni pokrovitelj Vlada Federacije BiH.