FMROI: Počinje izgradnja infrastrukture u Bijeljini

 • 03.08.2022.
 • FMROI: Počinje izgradnja infrastrukture u Bijeljini

  Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović potpisali su sporazum o udruživanju sredstava za izgradnju infrastrukture u povratničkim mjestima. Riječ je o projektima putne i komunalne infrastrukture, te iz oblasti sporta, a čiju provedbu sufinansiraju Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Grad Bijeljina.

  - Realizacijom potpisanog sporazuma rješavamo nekoliko važnih infrastrukturnih projekata u povratničkim mjestima Bijeljine i Janje. Pored asfaltiranja puteva, radimo izgradnju ulične rasvjete, stubne trafostanice u Janji, a tu je i podrška za FK „Podrinje“ Janja. Trajno rješavamo problem prijevoza igrača ovog kluba koji okuplja veliki broj sportista. Raduje nas opredijeljenost gradonačelnika Petrovića da zajednički pomažemo povratak i olakšavamo život povratnicima - kazao je ministar Ramić

  Gradska uprava Grada Bijeljina za realizaciju ovog sporazuma izdvojila je više od 150.000 KM.

  Gradonačelnik Bijeljine zahvalio je ministru Ramiću i Federalnom ministarstvu na dosadašnjoj podršci, te dodao da je ona bila od velikog značaja.

  - Ovo je nastavak dobre saradnje s Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica. Projekte smo prijavili na javni poziv i narednih dana kreće njihova realizacija. Vrlo rado učestvujemo u tom projektu. Time rješavamo preko 10 veoma važnih infrastrukturnih projekata. Ovakav vid saradnje doprinosi jačanju lokalnih zajednica i suživotu jer u konačnici korist imaju svi građani Bijeljine - kazao je gradonačelnik Petrović, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.