ФМРОИ: Почиње изградња инфраструктуре у Бијељини

 • 03.08.2022.
 • ФМРОИ: Почиње изградња инфраструктуре у Бијељини

  Федерални министар расељених особа и избјеглица Един Рамић и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић потписали су споразум о удруживању средстава за изградњу инфраструктуре у повратничким мјестима. Ријеч је о пројектима путне и комуналне инфраструктуре, те из области спорта, а чију проведбу суфинансирају Федерално министарство расељених особа и избјеглица и Град Бијељина.

  - Реализацијом потписаног споразума рјешавамо неколико важних инфраструктурних пројеката у повратничким мјестима Бијељине и Јање. Поред асфалтирања путева, радимо изградњу уличне расвјете, стубне трафостанице у Јањи, а ту је и подршка за ФК „Подриње“ Јања. Трајно рјешавамо проблем пријевоза играча овог клуба који окупља велики број спортиста. Радује нас опредијељеност градоначелника Петровића да заједнички помажемо повратак и олакшавамо живот повратницима - казао је министар Рамић

  Градска управа Града Бијељина за реализацију овог споразума издвојила је више од 150.000 КМ.

  Градоначелник Бијељине захвалио је министру Рамићу и Федералном министарству на досадашњој подршци, те додао да је она била од великог значаја.

  - Ово је наставак добре сарадње с Федералним министарством расељених особа и избјеглица. Пројекте смо пријавили на јавни позив и наредних дана креће њихова реализација. Врло радо учествујемо у том пројекту. Тиме рјешавамо преко 10 веома важних инфраструктурних пројеката. Овакав вид сарадње доприноси јачању локалних заједница и суживоту јер у коначници корист имају сви грађани Бијељине - казао је градоначелник Петровић, саопћено је из Федералног министарства расељених особа и избјеглица.