Federalni premijer Nikšić prisustvovao obilježavanju Dana Općine Neum

 • 20.11.2023.
 • Federalni premijer Nikšić prisustvovao obilježavanju Dana Općine Neum

  Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić prisustvovao je danas obilježavanju Dana Općine Neum. Tim povodom premijer Nikšić obratio se prisutnim na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Neum.

   

  Federalni premijer je u obraćanju, između ostalog, rekao kako se zalaže za politiku razgovora i kompromisa kao politiku kojom se ide naprijed. Istakao je i da put Bosne i Hercegevine u Evropsku uniju nema alternativu.

   

  - Sve što smo radili, sve odluke donosimo jednoglasno. Radimo tako da želimo biti Vlada cijele Federacije - kazao je premijer Nikšić.

   

  Također je poručio je da će maksimalno biti na raspolaganje za sve projekte općine Neum. Federalna vlada je, podsjetimo,  Odlukom o raspodjeli sredstava utvrđenih Budžetom FBiH za 2023. godinu, a u okviru tekućih i kapitalnih transfera drugim nivoima vlasti - kantoni i općine, na posljednjoj sjednici za Općinu Neum izdvojila 125.000 na ime finansijske pomoći općinskom budžetu, te 440.000 KM za realizaciju projekta nabavke opreme za novu zgradu Općine Neum.

   

  Obilježavanju Dana Općine Neum prisustvovali su i federalni dopremijer i ministar finansija Toni Kraljević, federalni ministar pravde Vedran Škobić i federalna ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević.