Федерални премијер Никшић присуствовао обиљежавању Дана Опћине Неум

 • 20.11.2023.
 • Федерални премијер Никшић присуствовао обиљежавању Дана Опћине Неум

  Премијер Федерације Босне и Херцеговине Нермин Никшић присуствовао је данас обиљежавању Дана Опћине Неум. Тим поводом премијер Никшић обратио се присутним на свечаној сједници Опћинског вијећа Неум.

   

  Федерални премијер је у обраћању, између осталог, рекао како се залаже за политику разговора и компромиса као политику којом се иде напријед. Истакао је и да пут Босне и Херцегевине у Европску унију нема алтернативу.

   

  - Све што смо радили, све одлуке доносимо једногласно. Радимо тако да желимо бити Влада цијеле Федерације - казао је премијер Никшић.

   

  Такођер је поручио је да ће максимално бити на располагање за све пројекте опћине Неум. Федерална влада је, подсјетимо,  Одлуком о расподјели средстава утврђених Буџетом ФБиХ за 2023. годину, а у оквиру текућих и капиталних трансфера другим нивоима власти - кантони и опћине, на посљедњој сједници за Опћину Неум издвојила 125.000 на име финансијске помоћи опћинском буџету, те 440.000 КМ за реализацију пројекта набавке опреме за нову зграду Опћине Неум.

   

  Обиљежавању Дана Опћине Неум присуствовали су и федерални допремијер и министар финансија Тони Краљевић, федерални министар правде Ведран Шкобић и федерална министрица културе и спорта Сања Влаисављевић.