Èestitka u povodu Svjetskog dana prosvjetnih radnika

  • 05.10.2007.
  • Federalna ministrica obrazovanja i nauke Meliha Alić je, u povodu Svjetskog dana prosvjetnih radnika, 5. oktobra, uputila čestitku svim prosvjetnim radnicima, sa željom da i dalje savjesno, odgovorno i dostojanstveno prenose znanje na mlade ljude koji su naša najjača snaga kojom možemo pokrenuti poluge budućnosti u perpektivnijem smjeru.

    Federalna ministrica obrazovanja i nauke Meliha Alić je, u povodu Svjetskog dana prosvjetnih radnika, 5. oktobra, uputila čestitku svim prosvjetnim radnicima, sa željom da i dalje savjesno, odgovorno i dostojanstveno prenose znanje na mlade ljude koji su naša najjača snaga kojom možemo pokrenuti poluge budućnosti u perpektivnijem smjeru.

    “Svim prosvjetnim radnicima, edukatorima, odgajateljima, svim izuzetnim ljudima koji imaju plemenitu misiju da odgajaju i obrazuju mlade ljude i tako ih pripremaju za budućnost, želim sretan, radostan i uspješan Svjetski dan prosvjetnih radnika, kao i sve ostale dane u kojima, s ljubavlju i predanošću utkivaju najplemenitije osobine u generacije mladih ljudi”, istakla je ministrica Alić u čestitci, te naglasila da će Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke i dalje ići u pravcu obezbjeđivanja boljih uslova života i rada prosvjetnih radnika.