Dedić i Terzo na godišnjici obilježavanja mobilizacije rezervnog sastava MUP-a RBiH

 • 17.09.2022.
 • Dedić i Terzo na godišnjici obilježavanja mobilizacije rezervnog sastava MUP-a RBiH

  Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić i pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalide odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo prisustvovali su obilježavanju 19. septembra, 31. godišnjice mobilizacije rezervnog sastava milicije-policije MUP-a RBiH koja je održana u Bosanskoj Krupi.

   

  Tom prilikom, ministar Dedić i pomoćnik Terzo su položili cvijeće i odali počast na Centralnom šehidskom obilježju, te prisustvovali svečanoj akademiji.

   

  Pomoćnik Terzo je u svom obraćanju rekao da je ovo okupljanje obilježavanje sjećanja na najbolje sinove, te trajno podsjećanje mlađim generacijama na historiju naše zemlje.

   

  - Ova godišnjica je važna jer govori o ljudima koji su u tom periodu bili svjesni situacije u kojoj se nalazila zemlja. Prepoznali ste mogući slijed događaja, te da će se morati braniti nezavisnost i suverenitet Bosne i Hercegovine – rekao je Terzo u obraćanju, te istakao hrabrost pripadnika rezervnog sastava policije MUP-a RBiH u odbrani.

   

  Dodao je da će resorno federalno ministarstvo nastaviti podržavati obilježavanje značajnih datuma širom BiH, te podsjetio i da je nedavno usvojenim izmjenama seta boračkih zakona poboljšan status djece, supruga i roditelja šehida, te poginulih boraca, kao i cjelokupne boračke populacije.

   

  - Ne smijemo zaboraviti herojstvo svih koji su dali živote i mladost za slobodu koju danas imamo. Budimo ponosni na svoju državu i put koji smo prošli. Bosna i Hercegovina je naša jedina domovina, zemlja u kojoj su živjeli naši preci i u kojoj će živjeti naši potomci – istakao je Terzo.