Дедић и Терзо на годишњици обиљежавања мобилизације резервног састава МУП-а РБиХ

 • 17.09.2022.
 • Дедић и Терзо на годишњици обиљежавања мобилизације резервног састава МУП-а РБиХ

  Федерални министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Шемсудин Дедић и помоћник федералног министра за питања бораца и инвалиде одбрамбено-ослободилачког рата Мирза Терзо присуствовали су обиљежавању 19. септембра, 31. годишњице мобилизације резервног састава милиције-полиције МУП-а РБиХ која је одржана у Босанској Крупи.

  Том приликом, министар Дедић и помоћник Терзо су положили цвијеће и одали почаст на Централном шехидском обиљежју, те присуствовали свечаној академији.

  Помоћник Терзо је у свом обраћању рекао да је ово окупљање обиљежавање сјећања на најбоље синове, те трајно подсјећање млађим генерацијама на хисторију наше земље.

  - Ова годишњица је важна јер говори о људима који су у том периоду били свјесни ситуације у којој се налазила земља. Препознали сте могући слијед догађаја, те да ће се морати бранити независност и суверенитет Босне и Херцеговине – рекао је Терзо у обраћању, те истакао храброст припадника резервног састава полиције МУП-а РБиХ у одбрани.

  Додао је да ће ресорно федерално министарство наставити подржавати обиљежавање значајних датума широм БиХ, те подсјетио и да је недавно усвојеним измјенама сета борачких закона побољшан статус дјеце, супруга и родитеља шехида, те погинулих бораца, као и цјелокупне борачке популације.

  - Не смијемо заборавити херојство свих који су дали животе и младост за слободу коју данас имамо. Будимо поносни на своју државу и пут који смо прошли. Босна и Херцеговина је наша једина домовина, земља у којој су живјели наши преци и у којој ће живјети наши потомци – истакао је Терзо.