V.d. direktora Bašić razgovarao o budućoj saradnji s kolegama iz italijanske agencije

  • 08.02.2024.
  • Vršilac dužnosti direktora Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom (FAZUOI) Emir Bašić i direktor Agencije za upravljanje i namjenu privremeno i trajno oduzete imovine od organiziranog kriminala Republike Italije (ANBSC) Bruno Corde danas su održali online sastanak.

    Na sastanku, koji je održan u saradnji s Ambasadom Republike Italije u BiH, su učestvovali i italijanski ambasador u BiH Marco Di Ruzza i pukovnika za vezu pri Ambasade Republike Italije u BiH Giovanni Rizza.

    - Tokom sastanka razgovarano je o legislativi, najboljim praksama, slučajevima u vezi oduzimanja i upravljanja imovinom proisteklom iz krivičnog djela, kao i unaprađenju buduće saradnje ove dvije agencije. Italija već dugi niz godina stoji odlučno u borbi protiv organiziranog kriminala, te ova saradnja predstavlja početak budućeg partnerskog odnosa naše dvije agencije. Još jednom se zahvaljujemo veleposlaniku Di Ruzza koji je prepoznao značaj i ulogu Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom – rekao je v.d. direktor Bašić, saopćeno je iz Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom.