U Mostaru naučno-stručna konferencija o umjetnoj inteligenciji u BiH

 • 13.04.2022.
 • Obavještavamo vas da će u organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti u četvrtak i petak (14. i 15. aprila/travnja 2022. godine), u Mostaru, u Intera Tehnoploškom parku biti održana Naučno-stručna konferencija pod nazivom „Umjetna inteligencija u Bosni i Hercegovini - istraživanje, primjena i perspektive razvoja“.

  Ovaj skup, koji otvara prostor za sagledavanje aktuelnih kretanja i procesa u oblasti umjetne inteligencije na domaćem i međunarodnom planu, Federalno ministarstvo organizira u saradnji sa INTERA Tehnološkim parkom Mostar.

  U naredna dva dana bit će izložena 23 rada, a uz autore i koautore prijavljenih radova, konferenciji će, između ostalog, prisustvovati i učenici mostarskih srednjih škola, te studenti tehničkog i informatičkog usmjerenja. Za sve one koji ne budu mogli prisustvovati, bit će omogućeno online praćenje konferencije, saopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti.

  Napomena za medije: Otvaranje Konferencije planirano je za sutra, 14. aprila 2022. godine u 10:00 sati, a izjave za medije u 9:45 sati.

   

  Pozivamo vas da medijski pratite ovaj događaj!