Sastanak federalnog ministra trgovine Amira Hasičevića sa resornim kantonalnim ministrima

  • 02.10.2023.
  • Obavještavamo vas da će u utorak (3. oktobra/listopada 2023. godine) s početkom u 12 sati, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu (Ul. Hamdije Ćemerlića br. 2), federalni ministar trgovine Amir Hasičević održati sastanak sa kantonalnim ministrima u čijoj nadležnosti je oblast trgovine.

    Iz Federalnog ministarstva trgovine najavljeno je da će ministri ovom prilikom razmotriti pitanja iz oblasti trgovine, s posebnim naglaskom na cijene prehrambenih artikala, kao i unapređenje saradnje u prometu roba i usluga. Također, tema sastanka je i poboljšanje poslovnog okruženja u oblasti trgovine putem unapređenja zakona i propisa, s fokusom na Zakon o unutrašnjoj trgovini i Zakon o kontroli cijena, na kojima je Federalno ministarstvo trgovine radilo posljednja četiri mjeseca.

    Budući da je ministar Hasičević predsjednik Savjeta za strane investitore Federacije BiH, iz Ministarstva ističu da je na sastanku planirana i razmjena informacija o potencijalima za ulaganja i privlačenje investitora, te poboljšanje infrastrukture, s ciljem stvaranja što boljeg poslovnog ambijenta.

    Napomena: Izjave za medije predviđene su nakon sastanka, u 13:30 sati.

    Molimo da medijski pratite ovaj događaj!