Promocija Zbornika radova o umjetnoj inteligenciji

 • 18.04.2023.
 • Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti obavještava da će sutra (srijeda,19.4.2023. godine), s početkom u 11:00 sati, u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu, biti predstavljen Zbornika radova o umjetnoj inteligenciji.

  Iz Ministarstva podsjećaju da je dvodnevnu konferenciju Umjetna inteligencija u Bosni i Hercegovini - istraživanje, primjena i perspektive razvoja, koja je održana prošle godine u organizaciji INTERA Tehnološkog Parka i Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti, obilježio niz izlaganja o primjeni umjetne inteligencije u različitim područjima.

  Naime, više od 40 autora i koautora imalo je priliku predstaviti svoje znanstvene radove koji su fokus stavljali na primjenu umjetne inteligencije u tehnici, medicini i tehnološkom razvoju.

  Svi njihovi radovi su sadržani u Zborniku radova čiji su izdavači Federalno ministarstvo i INTERA Tehnološki Park, a nakon Mostara, ovaj zbornik će biti predstavljen i u Sarajevu.

  Promotori su prof.dr. Tarik Zaimović i prof.dr. Samim Konjicija, a uime autora obratit će se prof.dr. Dušanka Bošković i prof.dr. Zikrija Avdagić, te prof.dr. Zlatan Ajanović (on-line).

  Napomena: Izjave za medije planirane su u 10:50 sati.

  Molimo da medijski pratite ovaj događaj!