Promocija knjige Feministička čitanka

  • 29.02.2024.
  • Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti obavještava da će u ponedjeljak (4. marta/ožujka 2024. godine) s početkom u 13:00 sati, u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Sarajevu (Ul. Obala Kulina bana br. 7), biti predstavljena knjiga Feministička čitanka, autorica dr.sc. Damirke Mihaljević, vanredne profesorice i dr.sc. Martine Planinić, docentice na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. 

    - Knjiga je objavljena u okviru izdavačke djelatnosti Ministarstva, kao 21. knjiga u ediciji Izdanja Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti, a nastala je iz želje da se u bh. javnom prostoru aktueliziraju feminističke teme, s obzirom da se u današnje vrijeme feminizam vrlo često ne razumije ili se razumije pogrešno - naveli su iz Ministarstva.

    O knjizi će, pored autorica, govoriti prof. dr. Asim Mujkić, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Jasminka Hasić - Telalović, Sarajevo School of Science and Technology i odgovorni urednik  mr. sc. Jasmin Branković, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke.

    Molimo da medijski pratite ovaj događaj.