Premijer Novalić čestitao Novu 2023. godinu uz želje da bude ispunjena zdravljem, optimizmom i uspjesima

 • 30.12.2022.
 • Premijer Novalić čestitao Novu 2023. godinu uz želje da bude ispunjena zdravljem, optimizmom i uspjesima

  Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, u svoje i uime Vlade FBiH, uputio je novogodišnju čestitku građankama i građanima Bosne i Hercegovine, u kojoj se kaže:

  - Želim da vam svima 2023. godina donese dobro zdravlje, radost, te ličnu i porodičnu sreću. Uvjeren sam da ćemo u narednoj godini nastaviti graditi i stvarati nove vrijednosti, za sve građane, a posebno za naše mlade.

  Godina koju ispraćamo donijela je svijetu nove izazove, a koji su se reflektovali u inflaciji i energetskoj nestabilnosti. I mi, kao i drugi, morali smo tražiti odgovore i donositi mjere kako bi zaštitili najugroženije kategorije stanovništva. Osiguravali smo jednokratnu finansijsku podršku i drugu pomoć, te povećavali penzije i boračke naknade. Subvencionirali smo električnu energiju i nismo dozvolili njeno poskupljenje za građane. Na vrijeme smo isplaćivali sva socijalna davanja, ali i druge obaveze i poticaje iz budžeta. Jačali smo i našu poljoprivredu i privredu izdvajajući značajna sredstva. Mjere smo usmjeravali i na očuvanje naše energetske nezavisnosti.

  Uz predloženi Budžet Federacije za narednu godinu, koji omogućava redovno servisiranje svih obaveza, ali i razvojne projekte i podršku privredi, siguran sam da će uz stabilnu i dobru vlast, naredna godina biti prilika za značajniji razvoj i nove rezultate u Federaciji BiH.

  Vjerujem da će naša domovina uz odlučno, posvećeno i zajedničko zalaganje svih nivoa vlasti krenuti ubrzanim koracima ka evropskoj perspektivi koju ova zemlja i njeni građani zaslužuju.

  Neka nam svima Nova godina bude ispunjena optimizmom i uspjesima na svim poljima, a prije svega dobrim zdravljem! - poručio je premijer Novalić u svojoj čestitki.