Premijer Nikšić i ministar Dizdar u Mostaru: Za nastavak obnove Saborne crkve uručili ugovor vrijednosti 50.000 KM, Vlada FBiH će nastaviti s podrškom do konačnog završetka radova

 • 24.09.2023.
 • Premijer Nikšić i ministar Dizdar u Mostaru: Za nastavak obnove Saborne crkve uručili ugovor vrijednosti 50.000 KM, Vlada FBiH će nastaviti s podrškom do konačnog završetka radova

  Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar prisustvovali su danas u Mostaru donatorskom ručku, koji je organiziran povodom 150 godina od posvećenja Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru i završetka njene obnove. 

   

  Uoči ovog događaja su domaćinu, parohu mostarskom i starješini Saborne crkve Dušku Kojiću uručili ugovor u iznosu od 50.000 KM za nastavak radova, a koje je izdvojila Vlada Federacije BiH putem  Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

   

  - Vlada Federacije BiH će nastaviti podržavati sanaciju i obnovu Saborne crkve do konačnog završetka radova- istakao je premijer Nikšić.

   

  Federalni ministar Nerin Dizdar također je istakao kako je podrška Vlade FBiH obnovi Saborne crkve neupitna.

   

  - Saborna crkva jedan je od najvažnijih sakralnih simbola bosanskohercegovačke kulturne baštine i njenog pluralnog karaktera. Čast nam je što možemo podržati njenu obnovu- poručio je ministar Dizdar.