Premijer Branković razgovarao sa palestinskim ambasadorom Al-Shunom

  • 01.11.2007.
  • Premijer Federacije BiH dr Nedžad Branković primio je danas ambasadora Palestine u našoj zemlji Zuahaira Al-Shuna sa kojim je razgovarao o proširenju saradnje i jačanju prijateljskih odnosa.

    Premijer Federacije BiH dr Nedžad Branković primio je danas ambasadora Palestine u našoj zemlji Zuahaira Al-Shuna sa kojim je razgovarao o proširenju saradnje i jačanju prijateljskih odnosa.

    Ambasador Al – Shun najavio je posjetu Bosni i Hercegovini visoke delegacija Palestine u čijem će sastavu biti i ministri za obrazovanje i zdravstvo. Zahvaljujući dobroj saradnji u ovim oblastima osigurano je finansiranje studija palestinskih studenata na našim univerzitetima i liječenja pacijenata iz ove zemlje u našim zdravstvenim ustanovama. Tako su Sarajevski i Tuzlanski kanton osigurali 52 stipendije za palestinske studente od kojih se njih 25 već nalazi u našoj zemlji na studiju.

    Premijer Branković istakao je prijateljske odnose između dvije zemlje i izrazio očekivanja da se u međusobnim kontaktima saradnja u narednom periodu može ojačati.

    - Predstojeća posjeta visoke delegacije iz Palestine našoj zemlji je dobra prilika da se to ostvari - naglasio je federalni premijer.