Pozder sa predstavnicima TUI Group i KJP ZOI '84 o razvoju Bjelašnice

 • 02.06.2023.
 • Pozder sa predstavnicima TUI Group i KJP ZOI '84 o razvoju Bjelašnice

  Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder sastala se danas u Sarajevu sa predstavnicima Touristik Union International Group (TUI) - njemačke kompanije za odmor, putovanja i turizam. Sastanku je prisustvovao i direktor KJP ZOI '84 Jasminom Mehićem.

  Glavna tema razgovora bio je projekt razvoja Bjelašnice kao atraktivne turističke destinacije za tržište Velike Britanije.

  Kako je navedeno u saopćenju Federalnog ministarstva okoliša i turizma, ovaj projekt je pokrenut prošle godine s ciljem da u narednoj ski sezoni privuče između tri i četiri hiljade gostiju, koji bi se zadržali minimalno sedam dana na našoj olimpijskoj ljepotici, a u Sarajevo bi doputovali direktnim letom iz Londona.

  Na sastanku su dogovoreni određeni koraci koje će u narednom periodu koordinirati Federalno ministarstvo okoliša i turizma sa Kantonom Sarajevo, Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo, KJP ZOI '84, te partnerima USAID Turizam projekta.

  Zajednički cilj je da Bosna i Hercegovina, sa oba svoja entiteta, bude atraktivna i poželjna destinacija za skijanje, kako za posjetioce iz Velike Britanije, tako i za sve ljubitelje skijanja, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.