Potpisivanje kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i zaposlenika u oblasti rudarstva

 • 23.07.2007.
 • Obavještavamo vas da će danas (23.7.2007.), u sjedištu Vlade Federacije BiH, biti potpisan Kolektivni ugovor o pravima i obavezama poslodavaca i zaposlenika u oblasti rudarstva u FBiH, početak u 11,00 sati (Alipašina 41, velika sala).

  Obavještavamo vas da će danas (23.7.2007.), u sjedištu Vlade Federacije BiH, biti potpisan Kolektivni ugovor o pravima i obavezama poslodavaca i zaposlenika u oblasti rudarstva u FBiH, početak u 11,00 sati (Alipašina 41, velika sala).

  Ugovor će, u prisustvu premijera FBiH dr. Nedžada Brankovića, potpisati federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vahid Hećo, u ime Vlade FBiH i predsjednici Samostalnog sindikata radnika rudnika uglja BiH Abdulkadir Smajić i Samostalnog sindikata rudara u FBiH Fikret Suljić.

  Skrećemo pažnju da je, nakon potpisivanja, predviđena izjava za štampu, radio i TV.

  xxx

  Potpisivanju Kolektivnog ugovora će prisustvovati predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Edhem Biber, te predsjednici nadzornih odbora i direktori Rudnika mrkog uglja «Kakanj».d.o.o., Rudnika mrkog uglja «Zenica» d.o.o., Rudnika mrkog uglja «Breza»d.o.o., Rudnika mrkog uglja «Abid Lolić» d.o.o., Rudnika mrkog uglja «Gračanica» d.o.o., Rudnika «Kreka» Tuzla d.o.o., Rudnika mrkog uglja «Ðurđevik»d.o.o., Rudnika mrkog uglja «Banovići» d.d. i Rudnika uglja «Tušnica» d.o.o.

  Istovremeno vas obavještavamo da je, nakon izjava za štampu, radio i TV, planirana prezentacija dokumenta «Stanje u energetskom sektoru Federacije BiH», koja je otvorena za medije.