Podrška infrastrukturnim projektima i održivom povratku u Ravnom

  • 20.11.2023.
  • Podrška infrastrukturnim projektima i održivom povratku u Ravnom

    Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetio je danas Općinu Ravno, gdje je s načelnikom Andrijom Šimunovićem razgovarao o potencijalima razvoja povratničkih naselja kroz izgradnju infrastrukture, podršku povratničkoj zajednici, kao i drugoj vrsti saradnje između Ministarstva i Općine. 

    Ministar Dizdar je ovom prilikom naglasio da će Ministarstvo podržati projekte koji će doprinositi poboljšanju kvaliteta života svih stanovnika u Ravnom. 

    - Država Bosna i Hercegovine treba da brine o svom stanovništvu u svakom dijelu domovine. Potrebno je da ohrabrimo mlade porodice, osiguramo neophodne sadržaje i egzistenciju. Ravno ima ogromne potencijale za razvoj, naročito kada je u pitanju turizam. Tu smo da zajednički procijenimo koji su projekti najneophodniji i od kojih će direktnu korist imati ljudi. Sa načelnikom Šimunovićem smo razgovarali o projektima koje će Ministarstvo podržati do kraja tekuće godine, a koji se odnose na aktuelni javni poziv na kojeg su predstavnici povratnika aplicirali - kazao je ministar Dizdar. 

    Tokom razgovora istaknuta je dobra saradnja Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Općine Ravno. Načelnik Šimunović je zahvalio ministru Dizdaru na podršci koju je Ministarstvo osiguralo za realizaciju projekata od značaja za ovu Općinu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.