Počinje realizacija više značajnih projekata u općinama Bužim, Ključ i Bosanska Krupa

 • 20.06.2022.
 • Počinje realizacija više značajnih projekata u općinama Bužim, Ključ i Bosanska Krupa

  Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je s načelnicima općina Bužim, Ključ i Bosanska Krupa, Mersudinom Nanićem, Nedžadom Zukanovićem i Arminom Halitovićem, te predsjednikom Medžlisa IZ Ključ Ismetom Omanovićem  i direktorom Centra za kulturu i obrazovanje Ključ Adisom Egrlićem, potpisao ugovore o sufinansiranju infrastrukturnih projekata u ovim općinama.

   

  - Lokalne zajednice su iskazale interes za realizaciju projekata, aplicirali na naše javne pozive i došli smo do same realizacije. Vidjeli smo da se radi o projektima koji su od šireg društvenog značaja i da će koristiti ljudima u ovim sredinama, posebno povratnicima. Uvijek ćemo rado podržati realizaciju sličnih projekata kada u njima sudjeluje i lokalna zajednica - rekao  je ministar Ramić.

   

  Naime, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica podržalo je više značajnih infrastrukturnih projekata u ovim općinama. Riječ je o početku sanacije Doma kulture i puta u naselju Rejzovići, te asfaltiranju puta u mjesnoj zajednici Krasulje i sanaciji vjerskog objekta u Ključu.

   

  Također, u Bosanskoj Krupi će biti asfaltiran lokalni put Arapuška cesta - Pučenik - Zalin - Veliki Dubovik, dok će u Bužimu biti moderniziran nekategorisani put Radoč - izletište Svetinja.