Počinje obuka iz oblasti kriminalističke tehnike i kontradiverzione zaštite u organizaciji Policijske akademije Federalnog MUP-a

 • 19.09.2023.
 • Počinje obuka iz oblasti kriminalističke tehnike i kontradiverzione zaštite u organizaciji Policijske akademije Federalnog MUP-a

  Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak posjetio je danas Policijsku akademiju Federalnog MUP-a gdje je razgovarao sa v.d. direktora Nusretom Beširevićem o organiziranju specijalističkih obuka iz različitih oblasti, a posebno o organizaciji obuka za kriminalističkog tehničara i kontradiverzionu zaštitu (KDZ-a).

   

  „Cilj ovih obuka je usvajanje svih potrebnih znanja i vještina za što kvalitetnije obavljanje vrlo odgovornih i zahtjevnih zadaća kriminalističkih tehničara te osposobljavanje policijskih službenika za efikasno i stručno funkcionisanje u timu za KDZ-e preglede i osiguranje po svim aspektima u okviru Planova za osiguranje raznih manifestacija, posjete VIP ličnosti i preglede trasa kretanja“ ističu iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

   

  Dodaju da će polaznici svoje stečeno znanje i iskustvo moći pokazati u daljnjem radu kriminalističke tehnike, te uspješnom otkrivanju krivičnih djela i njihovih počinitelja, ali i  jačanju kapaciteta rada policije.

   

  V.d. direktora Beširević informisao je ministra Isaka i o aktivnostima koje se poduzimaju u sklopu osnovne policijske obuke čija realizacija je u toku.

   

  Na sastanku je razgovarano i o unapređenju rada Policijske akademije Federalnog MUP-a, inovacijama koje bi poboljšale kvalitet obuka i unaprijedile kompetencije budućih policijskih službenika, saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.