Naučna i stručna izdanja za univerzitetske biblioteke u FBiH

  • 30.10.2023.
  • Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke obavještava da će sutra (utorak, 31.10.2023. godine) s početkom u 12:00 sati, u prostorijama Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH u Sarajevu (ul. Zmaja od Bosne br. 8), federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković svim univerzitetskim bibliotekama na području Federacije BiH uručiti komplete enciklopedijske, naučne i visokoškolske literature. Riječ je o 67 različitih naslova novije naučne i stručne literature, odnosno ukupno 514 primjeraka. 

    Iz Ministarstva ističu da se ovim kontinuiranim projektom želi dodatno poboljšati bibliotečki fond svih javnih visokoškolskih institucija u Federaciji BiH, u okviru kojeg je od 2012. godine do danas dodijeljeno sveukupno 7.880 naslova, odnosno 27.834 primjeraka recentnih naučnih i stručnih izdanja. Također, u okviru različitih programa podrške, Ministarstvo je u oblast bibliotečke djelatnosti u Federaciji BiH, od 2007. godine do danas, uložilo preko 5,5 miliona KM.

    Inače, ovom prilikom bit će održana i Svečana manifestacija obilježavanja 78 godina od osnivanja NUB-a BiH, na kojoj će govoriti ministrica Duraković i direktor Biblioteke dr. Ismet Ovčina.

    Molimo da medijski pratite ovaj događaj!