Najava naučno-stručne konferencije “Labirint medijske (ne)pismenosti i prevencija izazivanja nasilja”

 • 03.11.2023.
 • Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti obavještava da će u ponedjeljak (6.11.2023. godine), s početkom u 12:30 sati u Mostaru (Hotel Mepas), federalna ministrica obrazovanja i nauke/znanosti Jasna Duraković otvoriti Naučno-stručnu konferenciju “Labirint medijske (ne)pismenosti i prevencija izazivanja nasilja”.

   

  Ovaj dvodnevni skup, kojim se želi dati doprinos educiranju mladih o važnosti medijske (ne)pismenosti, kao i utjecaju medija na kreiranje društvene stvarnosti, organizira Udruženje za edukaciju, stručno usavršavanje i cjeloživotno učenje „Edu Arena“, uz podršku Instituta za društvena istraživanja Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Suorganizatori i pokrovitelji konferencije su Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti i Hanns Siedel Stiftung Fondacija.

   

  Iz Ministarstva navode da su panelisti stručnjaci iz oblasti medijske pismenosti u BiH, a cilj je kroz diskusiju dati odgovore kako preventivno utjecati na svaki vid nasilja, s posebnim osvrtom na utjecaj medija i medijskih sadržaja na djecu.

   

  Napomena: Izjave za medije planirane su u 12:15 sati.

   

  Molimo da medijski pratite ovaj događaj!