Najava događaja za ponedjeljak u Mostaru

 • 14.12.2007.
 • Obavještavamo vas da će u ponedjeljak, 17.12.2007. godine, federalna ministrica obrazovanja i nauke Meliha Alić u Mostaru (sjedište Vlade Federacije BiH, ul. Ante Starčevića bb), s početkom u 11.00 sati, svečano potpisati ugovore o dodjeli sredstava Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke za rekostrukcije i sanacije škola u FBiH.

  Obavještavamo vas da će u ponedjeljak, 17.12.2007. godine, federalna ministrica obrazovanja i nauke Meliha Alić u Mostaru (sjedište Vlade Federacije BiH, ul. Ante Starčevića bb), s početkom u 11.00 sati, svečano potpisati ugovore o dodjeli sredstava Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke za rekostrukcije i sanacije škola u FBiH.

  Potpisivanju ugovora će prisustvovati premijeri Hercegovačko-neretvanskog, Zapadnohercegovačkog, Unsko-sanskog, Zeničko-dobojskog, Srednjobosanskog i Kantona 10, gradonačelnik Grada Mostara, te načelnici općina Tešanj, Kakanj, Bihać, Cazin, Èitluk, Tomislavgrad, Livno.
  Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je za rekonstrukcije škola u FBiH u 2007. godini izdvojilo 3.430.000 konvertibilnih maraka, a ukupna vrijednost ugovora koji će u ponedjeljak biti potpisani s predstavnicima kantona i općina iznosi 2.368.000 KM.

  Istog dana, 17.12.2007. godine u 12.00 sati, federalna ministrica obrazovanja i nauke Meliha Alić otvorit će novu zgradu Pravnog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, za koju je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke izdvojilo sredstava za opremanje učionice za postdiplomski studij informatičkom opremom.

  Molimo vas da medijski popratite ove događaje!