Sutra manifestacija “Sarajevo ljubavi moja”

  • 05.04.2022.
  • Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava da će, povodom 6. aprila - Dana grada Sarajeva, u saradnji s JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, sutra (srijeda, 6. aprila 2022. godine) s početkom u 10:00 sati u JU Zavod Pazarić biti organizirana tradicionalna manifestacija pod nazivom “Sarajevo ljubavi moja”.

    Iz ovog ministarstva ističu da za 340 štićenika koji JU Zavod Pazarić nazivaju svojim domom, ova manifestacija ima poseban značaj jer se putem druženja i interaktivnog programa razvija senzibilitet prema djeci i otklanjaju predrasude. Također, stvara se mogućnost da osobe s poteškoćama u razvoju pokažu kako su i oni vrijedni i talentovani sportisti i umjetnici, kao i da zaslužuju šansu da budu ravnopravni članovi društvene zajednice.

    Uzimajući u obzir da se zbog pandemije korona virusa ova manifestacija nije mogla održati prethodne dvije godine, stoga je priređen sadržajan ovogodišnji program koji, pored ostalog, uključuje muzičke sadržaje i radionice.

     

    Molimo da medijski pratite ovaj događaj!